Ajankohtaista

Tälle palstalle kerätään ajankohtaisia juttuja ja linkkejä ym.

Palstaa päivitetään jatkuvasti ja uusin teksti tulee aina ylimmäksi.


28.5.2020

Työttömien ay-jäsenten yhdistys Tatsi ry järjestää Zoomissa koulutusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen erityisesti työttömille, mutta varmaan muutkin kiinnostuneet voivat osallistua – pääsyvaatimuksena SAK:laisen liiton jäsenyys.

Lue lisäätäältä ja ilmoittaudu

5.5.2020

Etu Pam705 jäsenille.

Tässä vielä tänään jäsenille sähköpostilla lähtenyt kirje.

Tämä koronasta johtuva ravintoloiden sulkeminen on vaikuttanut suureen osaanjäseniemme toimeentuloa ja moni meistä kituuttaa nyt entistä tiukemmalla budjetilla. Siksipäolemme ammattiosastossasi päättäneet jakaa kevään peruuntuneisiin tapahtumiin varatut rahat tukea tarvitseville jäsenillemme. Olemme valinneet Pirkanmaalaisia ravintoloita, joista tarjoamme take away-ruuan tuomaan piristystä arjen keskelle. Samalla tuemme myös tiukassa tilanteessa kamppailevia alamme yrityksiä.

Vaikka mielemme tekisi tarjota tämä etu kaikille, emme voi näin tehdä, vaan arvomme edun kaikkien osallistuneiden kesken.

Jos siis sinä työssäkäyväjäsenemme olet tänä keväänä joutunut lomautetuksi tai työttömäksi koronan takia, niin kerro meille tarinasi ja perustele miksi juuri sinä ansaitset saada ravintolaruokaa kotiin.


Laita vapaamuotoinen kertomuksesi/hakemuksesi 11.5. mennessä sähköpostilla osoitteeseen
pam705.jasenvastaava@gmail.com

Muista liittää hakemukseen mukaan yhteystietosi ja jäsennumerosi.

Käsittelemme osaston johtokunnassa ja ilmoitamme avustuksen saaneille 15.5. jälkeen. Tarkemmat ohjeet ruuan noutamiseen tai kotiin toimitukseen kerrotaan samassa yhteydessä. Valitettavasti emme voi tällä kertaa ottaa huomioon kuin yleisimmät erityisruokavaliot, kuten laktoositon, maidoton, gluteeniton ja kasvisruokavalio.

Toivottavasti tämän pandemia menee pikaisesti ohi ja pääsemme pikkuhiljaa palaamaan normaaliin arkeen sekä saamme toteuttaa syksylle suunnitellut jäsentapahtumamme normaalisti. Siellä onkin taas tulossa monenlaista kivaa syysretkestä TES-koulutukseen, mutta niistä lisää lähempänä.
Siihen asti pidäthän itsestäsi ja läheisistäsi huolta!


Kevätterveisin,
PAM 705 johtokunta plsta
Johanna Säily-Syvänen
Jäsenvastaava
pam705.jasenvastaava@gmail.com
www.pam705.fi

23.4.2020

  • Lataa tästä ohje miten haet ensimmäistä kertaa ansiosidonnaista.
  • Täältä löytyy ajankohtaista infoa vallitsevaan tilanteeseen liittyen.
  • Pam työttömyyskassan hakemusten käsittelytilanne löytyy tästä.

Muutoksia työttömuusturvalakiin: Lainaus www.pam.fi sivuilta.

Työttömyysturvalakiin määräaikaisia muutoksia koronaepidemian vuoksi (päivitetty 9.4.)

Lain voimassaoloaika on 6.7.2020 asti ja sitä sovelletaan takautuvasti 16.3. alkaen. Työttömyyskassa huomioi muutokset automaattisesti kaikissa 16.3. ja sen jälkeen saapuneissa päivärahahakemuksissa. Ne hakemukset, jotka on ehditty maksaa ennen lain vahvistamista, korjataan työttömyyskassan toimesta jälkikäteen. Lue lisää tästä uutisesta.


Ansiopäivärahaa maksetaan myös omavastuuajalta: Ansiopäivärahaa maksetaan väliaikaisesti myös viiden (5) päivän omavastuuajalta. Lainkohta koskee kaikkia niitä henkilöitä, joiden omavastuuaika alkaa 16.3. - 6.7.2020 välisenä aikana.
Työssäoloehto puolittuu: Palkansaajan työssäoloehto lyhenee 13 viikkoon, jos vähintään yksi työviikko on tehty 1.3.2020 jälkeen eikä 26 viikon työssäoloehto täyty.
Lomautus ei kuluta enimmäismaksuaikaa: Lomautuksen perusteella maksettava työttömyyspäiväraha ei kerrytä enimmäismaksuajan päiviä (300-500).

Itsensätyöllistäjät helpommin työttömyysturvan piiriin Yritystoiminnan edellytysten tilapäisluonteinen heikentyminen koronan vuoksi on peruste arvioida yritystoiminta työllistävyydeltään sivutoimiseksi yritystoiminnaksi ja sivutoimisen yritystoiminnan perusteella henkilöllä taas on oikeus työttömyysetuuteen.