UKK nurkka

Tähän osioon keräämme meille usein kysyttyjä kysymyksiä.

Niitä saa myös laittaa meille jos on asia johon haluaa selvennystä.

Ammattiosasto vrs ammattiliitto?

Ammattiosastot ovat itsenäisiä yhdistyksiä, jotka yhdessä muodostavat PAMin eli ammattiliiton.

Ammattiosasto voi olla yhden työpaikan osasto tai se voi olla myös alueellinen- tai valtakunnallinen osasto, jolloin siihen voi kuulua työntekijöitä usealta työpaikalta.
Osastot edustavat jäseniään liitossa, tekevät aloitteita, vaikuttavat palvelualojen työntekijöiden
työ- ja elinoloihin sekä tarjoavat palveluita jäsenilleen.

Ammattiosaston johtokunnan jäsenet ovat mukana valittuina henkilöinä näissä luottamustehtävissä oman työnsä ohella. Johtokunnan henkilöt eivät ole Pam:in työntekijöitä.

Jäsenkortti

PAM ei enää automaattisesti lähetä muovista jäsenkorttia kotiin.

Se pitää erikseen tilata itse Pam sivulta.

Ammattiosastoilla ei ole tilausjärjestelmiin tunnuksia tai pääsyä, joten se on helpoin tilata verkon kautta tai kysyä apua lähimmästä Pam:in aluetoimistosta.

Jäsennumero

Jäsennumero sekä oma ammattiosastosi näkyy jäsenkortissa / cardu soveluksessa. Jos et tiedä omaa jäsennumeroasi, voit ottaa yhteyttä lähimpään Pam:in aluetoimistoon.

Sähköposti viestit


Muuttuneiden tietosuojalakien mukaan mainos- ja jäsenkirjeitä ei saa lähettää ilman suostumusta.

Eli jos omissa tiedoissa on tämä kiellettynä, et saa ammattiosastolta tai Pam:ista posteja. Vaihtoehtoisesti voit käydä kieltämässä jos et halua saada postia lainkaan tai jos sähköpostiosoite on muuttunut.

Ammattiosastot eivät tässäkään asiassa valitettavasti pääse käsiksi jäsentietoihin eikä pysty muuttamaan niitä.

Kaikki muutokset on tehtävä itse joko verkosta omien sivujen kautta tai ottamalla yhteys lähimpään Pam:in aluetoimistoon.

Väärä ammattinimike tai työnantaja

Oman työnkuvan ja muut työhön liittyvät muutokset voit tehdä itse omien sivujen kautta tai ilmoittaa muutokset suoraan lähimmälle Pam:in aluetoimistolle. Pirkanmaalla lähin toimisto on Tampereella.

Ammattiosaston johtokunta

Johtokunta koostuu alan aktiiveista, eli he eivät ole PAM:in kirjoilla töissä. Aktiivit ovat usein oman työpaikkansa luottamushenkilöitä ja pitkään alalla olleita.

Toki joukkoon otetaan myös uusia innokkaita aktiiveja jotka ovat kiinnostuneita ajamaan oman alansa jäsenten etuja ja samalla viemään tietoisuutta liiton hyöyistä eteenpäin työpaikoille.