Osasto esittäytyy

Tiesitkö, että kun olet liittynyt PAMiin, olet samalla liittynyt ammattiosastoon? PAM on Palvelualojen ammattiliitto, joka muodostuu ammattiosastoista. Ammattiosasto voi olla yhden työpaikan osasto tai se voi olla myös alueellinen osasto, jolloin siihen voi kuulua työntekijöitä usealta työpaikalta. Oman osastosi numeron löydät esim. jäsenkortista tai omista tiedoistasi.

Meidän osastomme, PAM 705 eli Hotelli- ja ravintola-alan Tampereen osasto ry, muodostavat alueellisesti hotelli- ja ravintola-alan työntekijät eri työpaikoilta. Jäseniä meillä on mm. Tampereella, Nokialla, Lempäälässä, Vesilahdessa, Ylöjärvellä, Pälkäneellä, Kangasalalla Kankaanpäässä sekä Akaassa.

Jäsenemme kuuluvat Matkailu-, ravintola-, ja vapaa-ajan palveluita koskevan työehtosopimuksen (TES) piiriin.

Ammattiosastot ovat itsenäisiä yhdistyksiä, jotka yhdessä muodostavat PAMin ja vain ammattiosastot ovat juridisesti sen jäseniä. Osastot ovat antaneet liitolle eri tehtäviä ja liiton talous perustuukin jäsenmaksuista saatavaan tuloon. Osa jäsenen maksamasta jäsenmaksusta käytetään liiton toimintaan ja osan käyttää ammattiosasto.